Ύφασμα & Χώρος

Τι διαστάσεις να επιλέξετε

Υπάρχουν 2 είδη υφασμάτων όσον αφορά τις διαστάσεις τους, τα μονόφαρδα, με φάρδος 1.40 και τα διπλόφαρδα με φάρδος 2.80-3.00μ. στην πρώτη περίπτωση, για κουρτίνα, αγοράζουμε ύψος, ενώ στη δεύτερη, αγοράζουμε φάρδος. Για παραπάνω πληροφορίες, δείτε στο κείμενο που συνοδεύει το ύφασμα.

Για την κουρτίνα

Για το ύψος, θα μετρήσετε από το σημείο ακριβώς που θα αρχίζει πραγματικά η κουρτίνα, αφαιρώντας το μήκος των των κρίκων ή όποιου άλλων ιδιαίτερων αξεσουάρ για το κρέμασμα, αν χρησιμοποιήσετε, από το σημείο που τελειώνουν τα γαντζάκια του σιδηρόδρομου ή ακριβώς από την βέργα, αν απευθείας από εκεί θα ξεκινά η κουρτίνα.
Για το φάρδος αν πρόκειται για λεπτό ύφασμα, που θα σουρωθεί και θα κρεμαστεί από σιδηρόδρομο, θα υπολογίσετε δυόμισυ με τρεις φορές το πλάτος του κουρτινόξυλου, ανάλογα πόσο πλούσιο το θέλετε. Για περισσότερο χοντρά υφάσματα κρεμασμένα σε βέργα από κρίκους, τιράντες κλπ. δύο φορές το πλάτος του κουρτινόξυλου είναι αρκετό.
Σ΄ αυτό το φάρδος θα προσθέσετε και 10-20 πόντους επιπλέον για κάθε φύλλο κουρτίνας, για να έχετε την άνεση να την γυρίσετε και να την γαζώσετε στα πλαϊνά μέρη με άνεση.
Επικοινωνείστε μαζί μας στο 2106856056 αν θέλετε ραφή ή κάποια άλλη ειδική κατασκευή. Εάν θελήσετε δείγμα για να δείτε την ποιότητα και τους τόνους των χρωμάτων, ζητήστε και θα σας αποσταλεί ένα δείγμα διαστάσεων 0,15 Χ 0,15.

Για ταπετσαρίες επίπλων και καλύμματα

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να γνωρίζετε αριβώς τις διαστάσεις του επίπλου. Είμαστε στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε στον υπολογισμό και στην καταγραφή των διαστάσαεων των απαιτούμενων υφασμάτων.


 

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

210 68 56 056

Λ. Πεντέλης & Μπακογιάννη – Βριλήσσια

Ανοικτά Ωράριο καταστημάτων

info@yfasmakaixoros.gr